Wie ben ik

Marika Ortmans-Hanssen (Energiecoach)

Marika (1948) is afgestudeerd als lerares voedingsleer en heeft bij het C.I.C.O. (Centrum voor Intuitieve en Creatieve Ontwikkeling) te Utrecht en bij Trance Art te Den Haag gedurende vier jaar een opleiding gevolgd tot aurahealer en aurareader. Zij heeft gewerkt met spirituele en interculturele thema’s als de I’Tjing, het Medicijnwiel, de Tarot, Ho’oponopono (een Hawaiaans vergevings- en genezingsproces) en schoolt zich al vele jaren onder meer in de Antroposofie.
Ook schreef zij twee boeken; een over voeding en een over jaarfeesten, beide door de antroposofie geinspireerd. Door al deze spirituele onderzoekstochten, leerde zij op een speelse en creatieve manier omgaan met persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.
Zij leerde ontdekken wie en wat zij is in het hier en nu, vanuit haar eigen energiepatronen in haar aura’s en chakra’s en bovenal het ontdekken van haar eigen waarheden en het leren daarop te vertrouwen in het dagelijks leven. Dit was voor haar een vreugdevolle thuiskomst in haar ware aard, een krachtbron die het leven in alle opzichten vreugdevoller en energieker maakte.

Het ontwikkelen van helderziende of wel intuitieve vermogens was het logisch gevolg van dit persoonlijk groeiproces. Marika wilde deze bijzondere inzichten onder de mensen brengen en besloot een aantal jaren geleden een praktijk voor persoonlijke en spirituele groei te openen die zij noemde: ‘Thuiskomen bij je-Zelf’. Hier past zij nu al geruime tijd met veel vreugde haar opgedane kennis toe bij healing en reading en draagt deze ervaringsgericht over via coaching en cursussen.  

Marika is getrouwd met Henk, moeder van twee mooie dochters die inmiddels het ouderlijk nest hebben verlaten en oma van zes kleinkinderen.  
De laatste jaren heeft Marika veel positieve aandacht gegeven aan de Vrije School Zaanstreek o.a. als bestuurslid, als adviseur van het bestuur, als secretaris van de Interne Klachtencommissie en als trekker van de grondsteengroep. Op dit moment is zij voorzitter van de Interne Klachtencommissie van de Vrije School Zaanstreek.

Praktische Informatie
Consulten voor coaching, healing en reading zijn mogelijk op werkdagen volgens afspraak. Het praktijkadres ligt aan de Zaan (flat de Slinger te Wormer) en is makkelijk te bereiken met de trein (uitstappen station Wormerveer) of de buslijn 88 (uitstappen halte Zaanbrug Wormer/Wormerveer). Voor auto’s is voldoende gratis parkeerplaats. 

Voor Informatie en Afspraken:
Praktijk voor Persoonlijke en Spirituele Groei ‘Thuiskomen bij je-Zelf’ Marika Ortmans (energietherapeut) Merckenrif 181, 1531 MP Wormer Tel. 075 – 6221943 Je kunt me ook e-mailen (marikaortmans@gmail.com)